Naptár

General Griveous

Faj: Kaleesh

Nem: Hím

Magasság: 2,16 méter

Szemszín: Arany

Kibernetika: Teljes, kivéve az agyat, néhány belső szervet és a szemeket 

Grievous, aki Qymaen jai Sheelal néven született, a Független Rendszerek Konföderációja Droid Hadseregének kiborg legfelső parancsnoka volt a klónok háborúja nagy részén. Grievous eredetileg kaleesh volt a Kalee bolygóról, ahol fiatalkorát töltötte. A kaleeshek hukok elleni konfliktusa idején Qymaen jai Sheelal gyorsan kitanulta a háború művészetét egy féregvető puska mögött. Gyorsan hatalmas számú hukot ölt meg, népe félistenként tisztelte. Később megismerkedett a nőstény kaleesh Ronderu lij Kummarral, egy kardforgató mesterrel. Nagyon szoros kapcsolat épült ki közöttük, mielőtt a nő meghalt volna a hukok kezétől. Az összetört szívű Qymaen jai Sheelal ekkor Grievousszá nevezte át magát, és az összes dühét a hukokra eresztette. Elit csapatai segítségével kiűzte a hukokat a Kaleeről, majd az ő szülőbolygójukat is meghódította. A hukok a Galaktikus Köztársasághoz fordultak segítségül, és a kaleesheket a jedik közreműködésével visszaűzték a Kaleere.
Elszántan, hogy segít népén Grievous elfogadta az Intergalaktikus Bankár Klán ajánlatát zsoldosként. Bár, miután megtudta, hogy a hukok megtámadták a Kaleet, hazaindult, hogy bosszút álljon. Az IBK igazgazó San Hill konzultálva szövetségesével, Dooku gróffal, a Konföderáció vezetőjével, egy bombát helyezett el Grievous siklóján, a Martyron. A kaleesh súlyosan megsebesült, de életben maradt, így Hill bevégezhette tervét. Grievoust egy kiborgként építették újjá, és Dooku felé egy lehetséges döntő fegyverként mutatták be a gróf által vizionált következő háborúra.


Bib Fortuna

Faj: Twi'lek

Nem: férfi

Magasság: 180 centiméter

Szemszín: narancssárga 

Bib Fortuna Jabba, a Hutt szorgos udvarmestere. Engedelmesen dolgozik a hutt-nak, de valójában gyűlöli. Jabba fogságba ejtette Bibet még régen és kényszer munkákat adott neki. Végül Jabbánál maradt dolgozni.
Feladatai:

  • ellenőrizni Jabba palotáját
     
  • fogadni a vendégeket
     
  • ételt vinni Jabbának

Elmenekült Jabba vitorlás bárkájáról, mielőtt az felrobbant, és azután szabad életet élt.


Jango Fett

Faj: Ember

Nem: Férfi

Magasság: 1,83 méter

Hajszín: Fekete

Szemszín: Barna 

Jango Fett egy híres ember mandalóri fejvadász, orgyilkos és zsoldos volt, valamint saját genetikai klónjának, Boba Fettnek az "apja", akit saját fiaként nevelt fel. A Concord Dawnon látta meg a napvilágot. Szülei halála és nővérének, Arlának az elrablása után YE 58-ban mandalori harcosok vették magukhoz és nevelték föl. Évekkel később Fett harcolt a mandalóri polgárháborúban, amely konfliktus során egy jedi fogságába esett. Rabszolgasorba került, de miután megszabadult, Fett felszámolta azt a mandalóri csoportot, a Halálőrséget, akik felelősek voltak nevelőapjának, Jaster Mereelnek a meggyilkolásában.
A háború végeztével Fett fejvadásznak állt. Gyorsan hírnevet szerzett magának és szakmája legjobbjának tartották a Galaxisban. Később beleegyezett abba, hogy ő legyen a Köztársaság leendő |klónhadseregének genetikai sablonja. Amikor Obi-Wan Kenobi jedi mester rábukkant a Kaminón, elmenekült, hogy csatlakozzon Dooku gróf a Geonosison. Az ezt követő csata során a Mace Winduval vívott harcban életét vesztette, de tovább élt fiában, Boba Fettben és abban a több millió klónban, akik rövidesen meghatározták a Galaxis további sorsát.


Boba Fett

Faj: ember (klón)

Nem: férfi

Magasság: 1,83 méter

Hajszín: fekete

Szemszín: barna 

Boba Fett egy mandaloriai harcos és fejvadász volt. A hírhedt fejvadász Jango Fett nyers klónja, aki YE 32-ben készült több ezer génmódodósított társával együtt akik később a köztársaság hadseregében szolgáltak. Jango,fiaként nevelte és rengeteg időt fordított a képzésére,hogy mire felnő kitűnő fejvadász váljék belőle. YE 22-ben Jango Fett életét vesztette geonosisi csatában ami a klónok háborújának nyitó ütközete volt.
Bobának korán fel kellett nőnie. Fejvadászként kezdett dolgozni és legfőbb munakadója Jabba a hutt lett. Fiatal kora ellenére nagy hírnévre tett szert. A galxis a Galaktikus Birodalom megalakulásával YE 19-től ideális környezetévé vált a sötét körökben mozgóknak. Ettől kezdve Bobát úgy ismerték mint a galaxis legjobb fejvadásza. A következő években a birodalom szolgálatában állt. Többször dolgozott együtt Darth Vaderrel és a sithtel kölcsönösen tisztelték egymást.


 

Jabba

Faj: hutt

Magasság: 175 centiméter

Hajszín: nincs

Szemszín: narancssárga 

Jabba Desilijic Tiure, ismertebb nevén Jabba, a hutt, az egyik legismertebb és legrettegettebb hutt csempészfejedelem és gengszter volt a galaxisban, aki tatooinei sivatagi palotájából egy kiterjedt bűnözői hálózatot irányított a Peremvidéken. Hatalma csúcsán Jabba az egyik leghatalmasabb bűnöző vezér volt a galaxisban és egyenrangú volt Xizorral, a Fekete Nap bűnözői testület vezetőjével.
Jabba a pályafutását jelentéktelen bűnözői úrként kezdte, de gyorsan kiterjesztette befolyását különféle törvényellenes tevékenységre, mint a fűszercsempészetre, a fegyverkereskedelmre, a rabszolgaságra és a kalózkodásra. Ismertségét kegyetlenségének és a fényűzés iránt imádatának köszönheti. Hatalma révén nem kellett aggódnia a lázadók megtorlásától, és vérdíjat tűzhetett ki Han Solo fejére. Saját bárkáján vesztette életét a Sarlacc verménél, amikor Leia hercegnő megfolytotta egy lánccal.


Leia Organa Solo

Faj: Ember

Nem: Nő

Magasság: 1,50 méter

Hajszín: Sötétbarna

Szemszín: Barna 

Leia Organa Solo, születési nevén Leia Amidala Skywalker, legendás politikus, diplomata, forradalmár és később az új Jedi Rend Jedi lovagja volt. Padmé Amidala szenátor és Anakin Skywalker Jedi tábornok lányaként, Luke Skywalker testvéreként látta meg a napvilágot. Nem sokkal születése után az alderaani Breha és Bail Organa fogadta örökbe, így az Alderaan hercegnője lett. Szenátorként a galaktikus polgárháború egyik fontos vezetője volt, több későbbi konfliktusban is jelentős szerepet játszott. Az Új Köztársaság megalapítása után hozzáment Han Solóhoz, akitől három gyermeke született: Jaina, Jacen és Anakin.


Han Solo

Faj: Ember

Nem: Férfi

Magasság: 1,80 méter

Hajszín: Barna

Szemszín: Barna 

A Korélián született, 11 évvel a Császár uralma előtt. Szüleit soha nem ismerte meg, csak sejtette, hogy ki lehetett az apja és az anyja. Két évesen Garris Shrike maga mellé vette, koldulásra és tolvajlásra kényszeríttette, mint ahogy még egy tucat gyereket Han mellett. Ott egyetlen barátja volt: Dewlana, egy vuki. Dewlana segített Han-nak kideríteni, hogy mi a vezetékneve. Egész addig csak azt tudta, hogy Han-nak hívják. 18 éves korában elszökött Shriketól, és elvesztette Dewlanat is, aki feláldozta az életét, hogy Han elmenekülhessen. Egy droidvezérelte szállítóhajóval az Ylesiara ment, ahol a T’landa Til papoknak kezdett el dolgozni, Vykk Draygo néven. Később azonban rájött, hogy a papok nem igazi papok, és az áhítatot (amellyel a zarándokokat uralmuk alatt tartják, és a fűszergyárakban való munkára kényszerítik) bármely HERE T’landa Til képes előidézni. Han összebarátkozott az egyik zarándokkal, Bria Tharennel. Meggyőzte arról, hogy a papok csalók, és rávette, hogy szökjön el vele. Egyetlen akadályuk Muuurgh volt, egy togoriai, akit a főpap, Teroenza bérelt fel Han figyelésére. Azonban Muuurgh-ot is sikerült maga mellé állítania, azzal hogy elárulta neki, hogy a szerelme Mrrow nem veszett el, csak Teroenza rejtette el előle. Egy éjszakán aztán Han, Bria és Muuurgh elszöktek, de még előbb ellopták Teroenza műkincsgyűjteményét, és felrobbantották a fűszergyárat. A kincsek összeszedése közben azonban észrevették őket, és tűzharcba keveredtek. A harcban meghalt Zaval, a Hutt is. Hanék felvették közben Mrrowot, és elindultak a Togoriara. Részt vettek Muuurgh és Mrrow esküvőjén, majd Briaval elindultak a Koréliára. Ott meglátogatták Bria szüleit, és Han eladta Teroenza műkincseinek egy részét. Ezután elindultak a Coruscantra. A Coruscanton Hannak nehézségei adódtak, ugyanis nem tudta felvenni a számlájáról a pénzét, amit a kincsekért kapott.


Jar Jar Binks

Faj:Otolla gungan

Nem: Hím

Magasság: 1,96 méter

Szemszín: Narancs 

Jar Jar Binks az első gungan volt, aki népét képviselte a Galaktikus Szenátusban: először Padmé Amidala szenátornő mellett, mint társképviselő, majd annak halála után, mint teljes rangú szenátor. A többi gunganhoz hasonlóan nyurga volt és a közöst akcentussal beszélte. Bár naív volt és ügyetlen, Jar Jar Binks jelentősen hozzájárult a Galaktikus Köztársaság sorsához. Tábornok, Segéd Bolygóközi Képviselő, majd később szenátor volt.


Padmé Amidala

Faj: Ember

Nem: Nő

Magasság: 1.65 méter

Hajszín: Sötétbarna

Szemszín: Sötétbarna 

Padmé Amidala (született Padmé Naberrie, más néven királyi felség, Naboo Králynője 33 YE-től 25 YE-ig, Naboo Szenátora 25 YE-től haláláig) Ruwee és Jobal Naberrie kisebbik lányaként született, nővére Sola Naberrie volt. Amidala emellett titkos felesége is volt Anakin Skywalker Jedi Lovagnak, anyja Luke Skywalkernek és Leia Organának, akik az egyik legfontosabb személyek voltak a Galaxis történetében. Az ő unokája volt Jacen Solo, Jaina Solo, Anakin Solo és Ben Skywalker. Az ő leszármazotta volt Allana, Kol Skywalker, Nat Skywalker és Cade Skywalker.


Szavazás
Mi a véleményed a Star Wars - ról?
A kedvenc filmem!
Jó film.
Nézhető!
Nem a kedvencem.
Utálom!!!!