Naptár

Anakin Skywalker

Faj: ember

Nem: férfi

Magasság: Anakinként: 1,85 méter, Vaderként: 2,02 méter

Hajszín: szőkésbarna

Szemszín: Anakinként: kék, Vaderként: vörös, sárga

Kibernetika Anakinként: műkéz, Vaderként: teljes páncélzat életfenntartó készülékekkel, műkarok és műlábak 

"Te voltál a kiválasztott! Az volt a dolgod hogy elpusztísd a sith-eket nem hogy közéjük állj,...hogy egyensúlyt hozz az erőbe, nem hogy sötétségbe taszísd!" Mondta Obi-Wan Kenobi Anakin Skywalkernek  "A testvérem voltál Anakin...Szerettelek!"

Anakin Skywalker a Star Wars filmek talán legfőbb szereplője, akiből már fiatalon Jedi lovag vált. Ő volt az édesapja Luke Skywalkernek és Leia Organa Solonak, valamint ő a férje Padmé Amidalának. Az ő édesanyja Shmi Skywalker volt, édesapja nem volt. Voren Na'al történész szerint a Tatooineon látta meg a napvilágot, de Anakin maga azt állította, hogy a Tatooinon csak három éves korától nevelkedett. Ott talált rá Obi-Wan Kenobi mestere, Qui-Gon Jinn. Qui-Gon Anakinnal találkozva úgy gondolta, hogy felismerte a fiúban a jóslatokban szereplő személyt, aki majd helyreállítja az egyensúlyt és a harmóniát az Erőben. A Jedi mester annyira hisz felfedezettjében, hogy süket fülekre találnak nála a Jedi Tanács tagjainak figyelmeztetései. A magas rangú Jedik, köztük a befolyásos Yoda, úgy érzik, hogy a fiú veszélyes. Qui-Gon elestét követően Obi-Wan Kenobi lett Anakin mestere, majd hosszú eseménysorok eredményeként egyre inkább valaki más vált a Kiválasztottnak hitt fiúból, akit úgy neveznek, hogy Darth Vader.

Anakin Skywalker lézerkardja:


Obi - Wan Kenobi

Faj: Ember

Nem: Férfi

Magasság: 1,79 méter

Hajszín: Vörösesbarna (később ősz)

Szemszín: Kékesszürke 

Obi-Wan Kenobi, száműzetése alatt Ben Kenobi, egy Jedi mester volt, aki jelentősen befolyásolta a Galaxis történelmét a Galaktikus Köztársaság hanyatlása idején. Kenobi mentorai Yoda és Qui-Gon Jinn voltak, a tőlük szerzett tudását pedig Anakin és Luke Skywalkernek adta tovább. Az Erő segítségével még halála után is segített az ifjú Jedik képzésében, ezzel fontos szerepet játszott Luke Skywalker új Jedi Rendjében.

Obi-Wan Kenobi lézerkardja:


Yoda

Faj: ismeretlen

Nem: hím

Magasság: 0,66 méter

Hajszín: fehér

Szemszín: zöldes 

Yoda az egyik legismertebb és legerősebb Jedi mester volt a galaxis történelmében. Obi-Wan Kenobi és Shaak Ti mellett ő volt a harmadik Jedi, aki túlélte a Galaktikus Köztársaság bukását és életben maradt a Galaktikus Polgárháború idején is. A Klónháború idején a Köztársaság hadseregének nagymestere volt. A Birodalom megalakulása után önkéntes száműzetésbe vonult a Dagobah bolygóra. Bár Yoda volt a Jedi rend egyik legjelentősebb tagja, voltak hibái is; részben az ő könnyelműsége miatt győzte le Darth Sidious Sith nagyúr a Jediket és váltotta fel a Köztársaságot a kegyetlen Birodalom. A polgárháború idején kitanította Jedinek Luke Skywalkert. YU 4-ben bekövetkezett halála után eggyé vált az Erővel.

Yoda lézerkardja:


Luke Skywalker

Faj: Ember

Nem: férfi

Magasság: 1.72 méter

Hajszín: szőkésbarna

Szemszín: kék

Kibernetika: Kibernetikus jobb kézfej 

Luke Skywalker legendás katona és Jedi volt, aki segített legyőzni a Galaktikus Birodalmat és megalapította az Új Köztársaságot, valamint az Új Jedi Rendet. YE 19-ben született, a bukott Jedi lovag Anakin Skywalker és Naboo királynőjének Padmé Amidalának fiaként. Elrejtették a Tatuinon Palpatine és az apja, a Sötét nagyúr Darth Vader elől. YE 0-ban, Skywalker élete örökre megváltozott. Két droid - R2-D2 és C-3PO - vásárlása vezetett oda, hogy találkozzon Han Soloval, Leia Oraganával és az őt tanítvánnyá fogadó Obi-Wan Kenobival. Skywalker később elpusztította az Első Halálcsillagot, és csatlakozott a Lázadó Szövetséghez.

Luke Skywalker lézerkardja:


Mace Windu

Faj: Ember

Nem: Férfi

Magasság: 1,88 méter

Hajszín: Fekete (de kopasz)

Szemszín: Barna 

Mace Windu egy korun Jedi mester volt, akit Yoda nem sokkal a geonosisi csata előtt a Rend Mestere címmel ruházott fel. Windu Haruun Kal világából származott, és a nagy Jedi tisztogatás előtt a Jedi Nagytanács egyik utolsó tagja volt. Bár bölcsessége legendás volt és nagy súlya volt a szavának, Yodát a kora miatt jobban tisztelték nála. A Galaxis egyik legjobb vívójának mondhatta magát. Kifejlesztett egy új küzdőstílust, a vaapadot, amit mindössze két ember tudott megtanulni, és csak Windu tudta úgy alkalmazni úgy, hogy közben nem állt át a sötét oldalra. Azt beszélték, hogy csak Yoda és Dooku tudná felvenni vele a versenyt vívás terén. Egész életében a Jedi Rendet szolgálta, sok Jedit tanított, köztük Depa Billabát és Echuu Shen-Jont. Ő vezette azt a 212 Jedit, akik a Geonosisi csatában harcoltak és ő volt az, aki legyőzte a hírhedt fejvadászt, Jango Fettet. A klónok háborúja idején is hű maradt a Galaktikus Köztársasághoz, és gyakran a legvéresebb csatákban vezette a köztársasági csapatokat. A háború végén szembenézett Darth Sidiousszal, akit le is győzött, de Anakin Skywalker árulása miatt végül Sidiusnak sikerült legyőznie Windut.

Mace Windu lézerkardja:


Ki-Adi-Mundi

Faj: Cereai

Nem: Hím

Magasság: 2 m

Hajszín: Fehér(Szürkés)

Szemszín: Sárga 

Ki-Adi-Mundi (92 BBY-19 BBY) minden bizonnyal a harmadik legfontosabb tanácstag volt a Köztársaság utolsó éveiben Yoda és Mace Windu mögött. Pedig csak nem sokkal az első rész történései előtt választották meg a tanácstagi tisztségre, méghozzá úgy, hogy nem volt Jedi-mester. Előzöleg ilyen soha nem fordult elő. Mundival tettek még egy kivételt is: mivel a cereai faj a kihalás szélére került, a Rend megengedte, hogy házasodhasson és gyerekeket nemzzen. Így a cereainak négy felesége és hét gyereke volt. A Cerea bolygó romlatlan paradicsomi világából jött, előtte a bűnt, a rosszat nem ismerte, így az évek során döbbent rá a fájdalmas valóságra. A cereaiknak hosszúkás fejük van, melyben két agy van. Így Ki-Adi-Mundi intelligenciája fenomenális.

Ki-Adi-Mundi lézerkardja:


Plo Koon

Faj: Kel Dor

Nem: hím

Magasság: 1,88 méter

Hajszín: nincs

Szemszín: fekete 

Első nagy megmérettetése számára maga a Stark Hiperűr Háború volt, ahol hősiesen harcolt legjobb barátjával Qui-Gon Jinn-nel és Saesee Tinnel és egyéb híres Jedikkel. Az ötödik csatában mestere, Tyvokka meghalt, és így Plo Koonnak kellett átvennie a csapatokat, akiket higgadtságával, egyszerű látásmódjával hihetetlen győzelmekhez segítette, így a háború a Köztársaság győzelméhez vezetett. Plo Koon nagyon sok jedit képezett ki, például saját unokahúgát, Sha Koont vagy Bultar Swant.

Plo Koon lézerkardja:


Kit Fisto

Faj: Nautolan

Nem: Hím

Magasság: 1,96 méter

Hajszín: nincs

Szemszín: fekete 

Kit Fisto kiváló nautoliai Jedi mester volt. Már a Geonosison is megmutatta tehetségét, hősiesen vezette az egyik klón századot. Ezek után a háború idején több fontos küldetésben is részt vett.Később, őt választották meg a geonosisi arénában elesett Coleman Trebor helyére a Jedi Nagytanácsban. Bár vonakodott elfogadni a meghívást, szerényen alkalmatlannak találva önmagát, végül mégis elfogadta a jelölést.

Kit Fisto lézerkardja:


Pablo Jill

Faj: Ongree

Nem: Hím

Magasság: 1, 90

Hajszín: nincs

Szemszín: Narancssárga

Pablo-Jill egy Ongree származású Jedi lovag és tábornok volt a Klónok háborúja alatt. Bár képességei megvoltak, mégsem lett belőle mester. Egyik legnagyobb tette, hogy elhozta a békét és a biztonságot az Ord Mantell nevű bolygón, még karrierje elején. Részt vett a Geonosis-i csatában, ahol a maréknyi túlélők közé tartozott. Három évvel később, Grievous elrabolta Palpatine főkancellárt, s egy Coruscant feletti hajón tartotta fogva. Pablo néhány társával elindult kimenteni a kancellárt, ám Grievous elállta az útjukat. Kénytelenek voltak harcolni. Jill emberei hamar feladták, ám Pablo tovább küzdött, azonban Grievous legyőzte őt, s az akció sikertelen lett.

Pablo Jill lézerkardja:


Shaak Ti

Faj: Togruta

Nem: Nőstény

Magasság: 1.78 méter

Hajszín: nincs

Szemszín: fekete 

Windu mester egyszer szép virágként, ugyanakkor halálos viperaként írta le. Együttérző nő, aki mindig tudja, hogy mikor szóljon egy baráti szót és mikor segítsen más gondján. Kiemelkedő harcos és erőhasználó a Jedi Renden belül.

Shaak ti lézerkardja:


Agen Kolar

Faj: Zabrak

Nem: Férfi

Hajszín: Fekete

Szemszín: Barna

Agen Kolar egy Jedi mester volt, Iridoniáról jött és a nagy fájdalmakat igen kibíró Zabrak fajba tartozott. Kolar nagyon gyorsan tanult, és elég fiatalon a Rend kiváló tagja lett. Mace Winduval nagy barátságban állt, a koruni mester volt a kardforgató-mestere. 

Agen Kolar lézerkardja:


Adi Gallia

Faj: Tholothi

Nem: Nő

Magasság: 1.84 méter

Szemszín: kék 

Adi Gallia egy nő tholothi jedi mester volt a Galaktikus Köztársaság alkonyán. Gallia a Jedi Nagytanács megbecsült tagja volt, aki az irányítótestületben a klónok háborúja előtt és annak jó részében tevékenykedett. Bár koréliai szülők gyermeke volt, Gallia mester híres volt a tholothi hajdíszéről, ami azt sugallta, hogy ősei a Tholoth bolygóról származtak.

Adi Galia lézerkardja:


Saesee Tiin

Faj: Iktotchi

Nem: Hím

Magasság: 1.88 m

Hajszín: Nincs

Szemszín: Sárga, szürke

 Saesee Tiin egy híres hím iktotchi Jedi Mester volt, a Jedi Tanács tagja. A Galaktikus Köztársaság Hadseregében szolgált a Klón Háborúk idején.

Saessee Tiin lézerkardja:


Ahsoka Tano

Faj: togruta

Nem: nőstény

Magasság: 1,61 méter, később 1,7 méter

Szemszín: kék 

Ahsoka Tano, gúnynevén Szájas, togruta Jedi padawan volt a klónok háborúja alatt. Yoda mester Ahsokát Anakin Skywalker tanítványának jelölte ki, az ifjú padawan pedig mohón próbálta bebizonyítani, hogy méltó mesteréhez. Ahsoka közrejátszott a szeparatisták vereségében a Christophsison és fontos pozíciót töltött be a tethi csatában is. Anakin és Ahsoka Jabba, a hutt fiának kiszabadításával elősegítette a huttok és a Köztársaság közti szövetséget.
Mesterével Ahsoka jelentős szerepet játszott a szeparatista csodafegyver, a Malevolence elpusztításában. Nem sokkal később Ahsokának lehetősége volt párbajozni Grievousszel, és ezzel egyike lett azon kevés Jedinek, akik túlélték a tábornokkal való találkozást.

Luminara Undulivel Ahsoka megpróbálta megállítani Asajj Ventresst, hogy kiszabadítsa Nute Gunrayt, sikertelenül. Ezek után részt vett Aayla Secura mester megmentésében a qualli űrcsatában, majd a Maridun bolygó védelmében. Ahsoka segített megfékezni a kék árnyék vírus terjedését és harcolt a rylothi csatában, ahol először vezethetett egy osztagot.

Ahsoka lézerkardja:


Galen Marek (Starkiller)

Faj: Ember

Nem: Férfi

Magasság: 1,85 méter

Hajszín: Barna

Szemszín: Barna 

Galen Marek egy Erő-érzékeny ember volt, akit Darth Vader titkos tanítvánnyá fogadott a Kashyyykon. Starkiller álnéven a sötét nagyúr éveken keresztül képezte, megismertette vele az Erő sötét oldalát, hogy legyőzze a Birodalom ellenségeit, köztük a 66-os parancsot túlélő Jediket. Vader azt hazudta neki, hogy ketten együtt legyőzik Darth Sidioust, a Birodalom császárát. Valójában viszont Vader és Palpatine csak arra használta őt, hogy végezzen a rendszer ellen lázadókkal.

Galen lézerkardja:


Szavazás
Mi a véleményed a Star Wars - ról?
A kedvenc filmem!
Jó film.
Nézhető!
Nem a kedvencem.
Utálom!!!!